Kiemelt sportakadémia lett a Németh Szilárd-féle KIMBA

POLITIKA
2021 szeptember 29., 17:32
comments 5

Kiemelt sportakadémiává nyilvánították a csepeli Kozma István Magyar Birkózó Akadémiát (KIMBA).

photo_camera Németh Szilárd és Gulyás Gergely Fotó: Németh Szilárd/Facebook

Németh Szilárd államtitkár, a KIMBA alapítója és a magyar szövetség elnöke szerdán a csepeli létesítményben a délutáni edzést megszakítva az akadémisták és edzők előtt elmondta: a rendelkezést múlt pénteken látta el kézjegyével Orbán Viktor miniszterelnök. Hozzátette: eddig a TAO-s látványsportágban lehetett akadémiai tagságot szerezni, most viszont a birkózás és a kajak-kenu is ehhez a rendszerhez kapcsolódott.

Németh Szilárd arról beszélt, az akadémia rendszerébe bekerülni „nem egyszerű”, ennek megfelelően a bővítés is csak két sportágat érintett.

Az akadémiának jelenleg 78, 14-19 éves kor közötti bentlakója van, az ő mindennapjaikat közel húsz ember koordinálja és segíti, köztük heten edzőként.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.