Márki-Zay önmagát tartja esélyesebbnek, ha nagyon szoros lenne az eredmény Karácsony és közte

POLITIKA
2021 szeptember 29., 18:29
comments 39

Márki-Zay Péter szerda este az ATV-ben arról beszélt, hogy ha megszerzi a 15 százalékot, akkor 100 ezernél is több szavazat juthat neki. Csodának tartja, hogy a pártoknak meglévő szervezeti háttér nélkül sikerült bejutnia a legjobb három közé. Azt mondta, hogy néhány körzetben változó a sorrend közte és Karácsony Gergely között, ugyanakkor Dobrev Klára eredményeit egyöntetűnek tartja.

Azt mondta, hogy a második fordulóban nagyon számít a Jobbik és a Momentum támogatására, ugyanakkor szerinte egyeztetni kell a többiekkel, hogy a legjobb jelöltek induljanak Orbán Viktor ellen. A végleges eredmények alapján dönti el, hogy visszalép-e Karácsony Gergely javára. Erről hétfőn kétszer is egyeztetett a főpolgármesterrel. De ha egymáshoz nagyon közeli eredménnyel végeznek Karácsonnyal, akkor Márki-Zay úgy látja, neki lesz nagyobb esélye a momentumos és a jobbikos szavazók miatt.

Azt ugyanakkor nem akarja, hogy Dobrev Klára legyen az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, mert szerinte ő nem tudna nyerni a férje miatt. Szerinte a Fidesznek egy lottóötössel ér fel, ha az ellenzék egy Gyurcsányhoz közeli embert hoz ki győztesnek. Ugyanakkor nem tart attól, hogy megreccsen az összefogás, ha mindenki összefog Dobrev Klára ellen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.