Rendelettel nyirbálták meg a Kovács Katalin sportakadémia mosdóinak és parkolóhelyeinek számát

gazdaság
2021 szeptember 29., 06:31

A jogszabályokban előírtnál kevesebb parkolóhely és mosdó lesz a Velencei-tóhoz tervezett Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Sportakadémián a Magyar Közlönyben megjelent rendeletmódosításnak köszönhetően, vette észre a hvg.hu.

A nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházással kapcsolatban a kedd este közzétett rendelet kimondja, hogy a beépítettség megengedett legnagyobb mértéke 40 százalék, a zöldfelület megengedett legkisebb mértéke 30 százalék, az épületmagasság megengedett legnagyobb mértéke 16 méter.

Emellett az országos településrendezési és építési követelményekről szóló jogszabály (OTÉK) által előírt számú autóbusz- és személyautó-parkolóhelynek elég csak a 30 százalékát megépíteni, a kerékpártárolót pedig mellőzhetik is. A buszoknál például ez azt jelenti, hogy ha egy épületbe 1200 látogatót várnak, ott az OTÉK szerinti hat helyett két parkolóhely is elég.

A mosdók számát is alaposan megnyirbálták, ugyanis az OTÉK előírása szerint 15 fő női létszám részére legalább 1 WC-fülke, illetőleg 40 fő férfi létszám részére legalább 1 WC-fülke és 1 vizelde vagy 2 WC-fülke kell, hogy jusson.

Ehhez képest a rendeletmódosításban már azt írják, hogy 25 nőre kell egy 1 WC-fülke, és szintén 1 WC-fülke 40 férfira.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.