Koronavírus-számok Magyarországon 5/17/2022
Elhunytak 0 Σ 46 343
Kórházban 0 Σ 1 015
Fertőzöttek 0 Σ 1 909 948
Tesztek 0 Σ 11 394 556
Oltottak 0 Σ 6 407 918
A legújabb trendek

A Vatikánban bevezették a védettségi kötelezettséget

2021 október 1., péntek 11:58

Október elsejétől a Vatikánban dolgozók számára a munkavégzés feltétele a koronavírus elleni oltási igazolás. Az intézkedés nem vonatkozik a miséken való részvételre, valamint a turistákra sem.

Fotó: HANDOUT/AFP

Mostantól a szentszéki hivatal munkatársai, a svájci gárdisták, és mindenki aki Vatikánvárosban dolgozik, csakis oltási igazolással léphetnek be a munkahelyükre. Kötelező a védettségi igazolás a pápai egyetemekre járó hallgatók számára is. Az ellenőrzést egyelőre szúrópróbaszerűen végzik. A Vatikán ezzel megelőzte Olaszországot, ahol csak október 15-től lép életbe a védettséghez kötött munkavégzés.

Az oltás kiváltható meghatározott időközönként végzett negatív teszteredménnyel vagy a betegségből történt gyógyulás igazolásával. A védettséget nem tanúsító vatikáni dolgozót fizetés nélküli szabadságra helyezik, ugyanúgy, ahogyan a tervek szerint október közepétől az olaszországi állami és magánszféra munkahelyein is.

Nem született még hosszú távú döntés az általános audienciák résztvevőivel kapcsolatban, akik jövő szerdán még igazolás nélkül vehetnek részt a találkozón a pápával. Ferenc pápa budapesti és szlovákiai látogatásából hazatérőben hangoztatta, hogy a Vatikán Államban majdnem mindenki felvette az oltást, egy „kis csoportot kivéve”. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt