Egy vadászok által gondozott kannabiszültetvényt találtak a rendőrök Devecser közelében

2021 október 1., péntek 5:07
8

Egy Devecserhez közeli vadásztársaság tagjai nemcsak vadgazdálkodással és az erdő védelmével foglalkoztak, hanem egy marihuánaültetvény gondozásával is, írja a Blikk.

A rendőrök augusztus 6-án rendeltek el nyomozást, miután megtalálták a Veszprém megyei település közelében 298 tőből álló mesterséges kannabiszültetvényt. Egy 24 és egy 52 éves férfit fogtak el, a lap úgy tudja, mindketten vadászok, és miután fegyverük van, elfogásukban a TEK is segített.

Tüskevár polgármestere azt mondta, úgy tudja, a vadászok elfogása „előtti napokban helikopter és drón is körözött a levegőben”, szerinte „elképzelhető, hogy így bukkantak az ültetvényre a rendőrök”. Itt fontosnak érezte megjegyezni, hogy neki is van földje a vadászterületen belül, de azon csak akácfák nőnek.

A Blikknek megerősítette az érintett vadásztársaság elnöke, hogy a marihuánaültetvényt az ő hatezer hektáros területükön találták, állítása szerint „tagjainknak semmilyen rálátása nem volt a tevékenységükre, ekkora területet lehetetlen átfésülni a bejárásokon”, és még most sem tudják pontosan, hol volt az ültetvény.

Fotó: police.hu

A police.hu azt írja, a két férfit szeptember 15-én reggel fogták el, majd a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon őrizetbe vették és gyanúsítottként kihallgatták őket. Jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása miatt folytatnak ellenük büntetőeljárást.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt