Először beszélt gyerekkori molesztálásáról Gloria Estefan

külföld
2021 október 01., 05:41
Gloria Estefan az NYWIFT Muse Awards díjátadón New Yorkban 2019-ben
photo_camera Gloria Estefan az NYWIFT Muse Awards díjátadón New Yorkban 2019-ben Fotó: LARS NIKI/Getty Images via AFP

„A zaklatást elszenvedő gyerekek 93 százaléka ismeri és megbízik a zaklatójában. Tudom, hogy így van, mert én is egy voltam közülük” - nyilatkozta csütörtökön a háromszoros Grammy-díjas kubai előadó, Gloria Estefan, aki először beszélt nyilvánosan arról, hogy kisgyerekként zaklatták.

A 64 éves énekest elmondása szerint 9 éves korábban abúzálta egy családtagja. Estefan egy Facebook Watch-showban beszélt traumájáról, oldalán kislányával és unokahúgával.

Estefan azért tartotta fontosnak, hogy megnyíljon erről az esetről, mert segíteni akarja a hasonló esetek megelőzését, és bátorítani az áldozatokat, hogy álljanak ki magukért és az őket ért sérelmekkel szemben.

Estefant egy távoli rokon molesztálta, aki visszaélt a kislány édesanyjának bizalmával. A műsorban a férfiról annyi derült ki, hogy zeneiskolát működtetett, és meggyőzte az édesanyját, hogy küldje oda őt, mert annyira tehetséges, és különleges odafigyelést igényel. „Lépésről lépésre közeledett, aztán nagyon felgyorsult a dolog” - emlékezett Estefan, aki szerint hiába tiltakozott, a férfi meg is fenyegette, hogy megöli, ha beszél az anyjának a valódi énjéről.

Estefant rettenetesen megviselte az eset, a haja is hullani kezdett, és tényleg félt, hogy édesanyjának baja eshet. Végül mégis beszélt neki a traumáról. Az édesanya a rendőrséghez fordult, ám végül a hatóság javaslatára nem tettek feljelentést, mert meggyőzték az anyát, hogy az eljárás és a kihallgatások további traumákat és megrázkódtatást jelentenének a gyereknek. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.