Oroszlánokat, pumákat és tarajos sülöket tartott magánállatkertjében (!) egy érdi férfi

ÁLLAT
2021 október 01., 08:03
comments 2

Vádat emelt az Érdi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki engedély nélkül tartott fenn magánállatkertet - írja az ügyészségi honlap.

A vádiratban az áll, hogy engedély nélkül alakított ki és nyitott meg a nagyközönség előtt Érden egy magánállatkertet, ahol oroszlánokat, pumákat, tarajos sült, sarki rókákat és egyéb állatokat tartott.

Az állatok között több veszélyes és különösen veszélyes is van, számos közülük természetvédelmi szempontból is veszélyes.

A történet évekkel ezelőtt kezdődött: még 2017-ben tartottak először ellenőrzést az ingatlanon az állatvédelemtől, és mivel nem voltak meg az engedélyek, bezáratták a helyszínt, a szakhatóság pedig a ketrecekben tartott oroszlánokat, pumákat, és tarajos sülöket elkobozta.

Az elkövető 2018-ban „állatsimogató” kialakítása érdekében újfent állásfoglalást kért a szakhatóságtól, de azt a választ kapta, hogy veszélyes állatokat nem tarthat - ennek ellenére az év áprilisában, a korábbi hatósági tiltást figyelmen kívül hagyva, újra megnyitotta az állatkertet. Pechére néhány héten belül ismét ellenőrzést tartottak a helyszínen, és újabb oroszlánokat, tarajos sülöket és sarki rókákat foglaltak le.

A férfit nem nagyon lehetett eltántorítani: 2019-ben, részben természetes szaporulat révén, részben pedig beszerzés útján további hét oroszlánnal töltötte fel a ketreceket - miközben sem szakhatósági engedéllyel, sem az állatok tartására vagy bemutatására vonatkozó engedéllyel nem rendelkezett.

Az Érdi Járási Ügyészség természetkárosítás bűntette miatt emelt vádat a férfi ellen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt