Pikó András felülvizsgálná a Mi Hazánk bérleti szerződését, miután a párt cigányok ellen uszító plakátot rakott ki józsefvárosi irodájánál

POLITIKA
2021 október 02., 18:11

Cigány emberek ellen uszító, nyíltan rasszista plakát került ki a Mi Hazánk józsefvárosi irodájának ajtajára - írta Sátly Balázs, az ellenzéki pártok képviselőit tömörítő Közösen Józsefvárosért frakció vezetője Facebook-oldalán.

Uszító plakát a József krt. 43-ban lévő Mi Hazánk iroda bejáratán.
photo_camera Uszító plakát a József krt. 43-ban lévő Mi Hazánk iroda bejáratán. Fotó: Mérce.hu

Az iroda Józsefváros önkormányzatának tulajdonában van, a Mi Hazánk a kerülettől bérli a helyiséget. Sátly közölte, hogy kezdeményezni fogja az iroda bérleti szerződésének felülvizsgálatát az önkormányzat tulajdonosi bizottságának következő ülésén.

„Nem tűrhetjük, hogy közös tulajdonunkat akár a józsefvárosi cigányok, akár más közösséggel szembeni uszításra használják” - írta.

A poszter miatt feljelentést tesz az 1 Magyarország Kezdeményezés nevű, roma civil csoport, az ugyanis „egyértelmű és nyílt gyűlöletbeszéd, színtiszta, náci, fasiszta alapvetésű retorika, amely ebben a formájában egyértelműen uszításnak minősül”.

Az ügyről Pikó András, a VIII. kerület polgármestere azt írta Facebookon, hogy „mélységesen egyetért” Sátlyval, és azzal kommentálta a képviselő felvetését, hogy „tegyük a dolgunk”. (Via Mérce)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.