Ausztriában március végéig ingyenesek maradnak a koronavírustesztek

külföld
2021 október 04., 17:58

Bár formálisan csak kedden dönt a bécsi parlament egészségügyi bizottsága az ügyben, az osztrák egészségügyi minisztérium hétfőn bejelentette, hogy

Ausztriában március végéig ingyenesek maradnak a koronavírustesztek.

Az MTI beszámolója szerint azok a tesztek maradnak ingyenesek, amiket úgynevezett tesztutcákban, munkahelyeken, iskolákban, illetve adott települések önkormányzatainak szervezésében szakavatott egészségügyi személyzet végez. Ezzel szemben a gyógyszertárakban kapható ingyenes, otthon elvégezhető gyorstesztek már csak október végéig állnak térítésmentesen rendelkezésre. Az elmúlt hetekben intenzív vita folyt a tesztek ingyenességéről. Mellette szól, hogy a több szűrővizsgálat jobb áttekintést ad a fertőzés folyamatáról, ellene pedig, hogy gátolhatja az oltakozási hajlandóságot. Vagyis, amíg ingyenesek a tesztek, sokan inkább ezt választják az oltás helyett.

Ausztriában az elmúlt 24 órában 1404 embernél igazolták újonnan a vírusfertőzést. A kórházban ápoltak száma jelenleg 824, az intenzív kezelésre szorulók 220-an vannak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.