Autóbalesetben meghalt a svéd karikaturista, akire évek óta vadásztak, mert kutyatesttel ábrázolta Mohamedet

külföld
2021 október 04., 04:52
comments 1
photo_camera Fotó: FRANCOIS CAMPREDON/AFP

Halálos autóbalesetet szenvedett Lars Vilks svéd karikaturista, aki 2007-ben kutyatesttel ábrázolta Mohamed-prófétát. Ez annak idején nagy vitát és tiltakozást váltott ki, Vilks rengeteg halálos fenyegetést kapott, néhány éve egy koppenhágai kulturális rendezvényen is lövöldözni kezdtek a közelében.

Az akkori svéd miniszterelnöknek 22 muszlim ország vezetője előtt kellett magyarázkodnia, miközen Irak és az al-Kaia 100 ezer dolláros jutalmat ajánlott fel Vilks megöléséért.

Vilks évek óta rendőri védelem alatt állt, a baleset idején is egy civil rendőrségi autóban ült. A hírek szerint egy teherautóval ütköztek, két rendőr meghalt, a másik sofőr pedig megsérült, írja a BBC.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.