Az egyik leggazdagabb román ingatlanmágnás vezette a lezuhant kisrepülőt

külföld
2021 október 04., 08:51
comments 1
photo_camera Fotó: Youtube/ProTV

Románia egyik leggazdagabb embere, Dan Petrescu ingatlanmágnás vezette azt a kisrepülőt, ami vasárnap délután lezuhant Olaszországban. A hírt még nem erősítették meg hivatalosan, de a Corriere della Sera mellett a román sajtó is beszámolt róla.

A gép Milánóból Szardínia szigetére tartott, de az irányítótorony radarján közvetlenül felszállás után szokatlan jeleket észleltek, majd a gép zuhanni kezdett, és egy felújítás miatt üresen álló irodaépületbe csapódott. Nyolcan ültek a gépen, mindnyájan meghaltak.

photo_camera Fotó: HANDOUT/AFP

A 68 éves Petrescu ritkán szerepelt a nyilvánosságban, viszont annál vagyonosabb és befolyásosabb volt. Üzlettársai közt tudhatta Ion Țiriac egykori teniszezőt, aki első románként került fel a Forbes milliárdoslistájára. Petrescu annak idején Németországba menekült a Ceaușescu-rendszer elől, csak a rendszerváltás után tért haza. A hírek szerint Petrescu elég visszafogott életet élt a hétköznapokban, a kisrepülőzés a kevés luxusszenvedélye egyike volt.

A Corriere szerint a repülőn utazott Petrescu 65 éves felesége, 30 éves fiuk és más ismerőseik, akikkel közösen utaztak egy szardíniai összejövetelre.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.