Az egyik leggazdagabb román ingatlanmágnás vezette a lezuhant kisrepülőt

2021 október 4., hétfő 8:51
1
Fotó: Youtube/ProTV

Románia egyik leggazdagabb embere, Dan Petrescu ingatlanmágnás vezette azt a kisrepülőt, ami vasárnap délután lezuhant Olaszországban. A hírt még nem erősítették meg hivatalosan, de a Corriere della Sera mellett a román sajtó is beszámolt róla.

A gép Milánóból Szardínia szigetére tartott, de az irányítótorony radarján közvetlenül felszállás után szokatlan jeleket észleltek, majd a gép zuhanni kezdett, és egy felújítás miatt üresen álló irodaépületbe csapódott. Nyolcan ültek a gépen, mindnyájan meghaltak.

Fotó: HANDOUT/AFP

A 68 éves Petrescu ritkán szerepelt a nyilvánosságban, viszont annál vagyonosabb és befolyásosabb volt. Üzlettársai közt tudhatta Ion Țiriac egykori teniszezőt, aki első románként került fel a Forbes milliárdoslistájára. Petrescu annak idején Németországba menekült a Ceaușescu-rendszer elől, csak a rendszerváltás után tért haza. A hírek szerint Petrescu elég visszafogott életet élt a hétköznapokban, a kisrepülőzés a kevés luxusszenvedélye egyike volt.

A Corriere szerint a repülőn utazott Petrescu 65 éves felesége, 30 éves fiuk és más ismerőseik, akikkel közösen utaztak egy szardíniai összejövetelre.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt