Az orosz kormány szerint nem magával a Szputnyik V-vakcinával, hanem annak dokumentációjával voltak kifogásai a WHO-nak

2021 október 4., hétfő 17:31
2

Nem magával a Szputnyik V-vakcinával, hanem az oltóanyag-dokumentációjával szemben voltak kifogásai az Egészségügyi Világszervezetnek, jelentette ki az orosz egészségügyi miniszter hétfőn. Mihail Murasko szerint a WHO-regisztrációhoz szükséges kiegészítések megtörténtek. A tárcavezető kiemelte, hogy bár a Szputnyik V használatát már mintegy hetven országban engedélyezték, a WHO és az Európai Gyógyszerügynökség mindeddig nem regisztrálta a készítményt.

Szputnyik V szállítmány Argentínában. Fotó: MARIA EUGENIA CERUTTI/AFP

Ugyanekkor egyre súlyosabb a járványhelyzet Oroszországban: az elmúlt egy nap alatt az igazolt fertőzöttek száma 25 781-gyel - ez a legmagasabb adat január 2. óta - 7 612 317-re emelkedett. Ez idő alatt 883 fertőzött vesztette életét. Anna Popova tisztifőorvos a kormányzati járványügyi koordinációs tanács elnökségének moszkvai ülésén "rendkívül feszültnek" nevezte az országos járványügyi helyzetet. Bejelentette, hogy

a tömegrendezvényeket az ország egész területén leállították. Az ország 85 régiója közül egyben sem szabad háromezer fősnél népesebb rendezvényeket megtartani, és olyan is csak kettő van, ahol egytől három ezer fős eseményekre szabad összejönni.

(MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt