Az orosz kormány szerint nem magával a Szputnyik V-vakcinával, hanem annak dokumentációjával voltak kifogásai a WHO-nak

külföld
2021 október 04., 17:31
comments 2

Nem magával a Szputnyik V-vakcinával, hanem az oltóanyag-dokumentációjával szemben voltak kifogásai az Egészségügyi Világszervezetnek, jelentette ki az orosz egészségügyi miniszter hétfőn. Mihail Murasko szerint a WHO-regisztrációhoz szükséges kiegészítések megtörténtek. A tárcavezető kiemelte, hogy bár a Szputnyik V használatát már mintegy hetven országban engedélyezték, a WHO és az Európai Gyógyszerügynökség mindeddig nem regisztrálta a készítményt.

Szputnyik V szállítmány Argentínában.
photo_camera Szputnyik V szállítmány Argentínában. Fotó: MARIA EUGENIA CERUTTI/AFP

Ugyanekkor egyre súlyosabb a járványhelyzet Oroszországban: az elmúlt egy nap alatt az igazolt fertőzöttek száma 25 781-gyel - ez a legmagasabb adat január 2. óta - 7 612 317-re emelkedett. Ez idő alatt 883 fertőzött vesztette életét. Anna Popova tisztifőorvos a kormányzati járványügyi koordinációs tanács elnökségének moszkvai ülésén "rendkívül feszültnek" nevezte az országos járványügyi helyzetet. Bejelentette, hogy

a tömegrendezvényeket az ország egész területén leállították. Az ország 85 régiója közül egyben sem szabad háromezer fősnél népesebb rendezvényeket megtartani, és olyan is csak kettő van, ahol egytől három ezer fős eseményekre szabad összejönni.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.