Iszlám Államhoz köthető magyar fiatalt tartóztatott le a TEK

bűnügy
2021 október 04., 19:31
comments 9

Az Iszlám Államhoz köthető magyar fiatalt fogott el a Terrorelhárítási Központ a napokban, jelentette be a TEK vezetője az M1 hétfő esti műsorában. Hajdu János elmondta, hogy ez az ügy összefügg a júniusban elfogott, magát iszlamistának valló, fiatal kecskeméti férfi ügyével, ugyanis V. Kende kommunikációelemzése során találták meg beszélgetését a most elfogott T. Dominikkal. Hozzátette:

ezzel egyidőben a német rendőrségtől is érkezett információ, miszerint a férfi különböző dzsihadista harcra buzdító anyagokat osztott meg online.

Az elfogott férfi több mint ezer fájlt mentett le a legkegyetlenebb kivégzési módokról, terrorpropagandáról. A férfi olyan oldalakat is elért, amelyekhez rendszergazdai hozzáférés szükséges - mondta a TEK főigazgatója, aki kérdésre megerősítette: az Iszlám Állam propagandacsatornájáról van szó. Hajdu hozzátette: a 23 éves, magát muszlim vallásúnak valló férfi magyar, édesapja is Magyarországon született, de családja algériai gyökerekkel rendelkezett. A fiatalnak nagyon nehéz a családi háttere.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.