Iszlám Államhoz köthető magyar fiatalt tartóztatott le a TEK

2021 október 4., hétfő 19:31
10

Az Iszlám Államhoz köthető magyar fiatalt fogott el a Terrorelhárítási Központ a napokban, jelentette be a TEK vezetője az M1 hétfő esti műsorában. Hajdu János elmondta, hogy ez az ügy összefügg a júniusban elfogott, magát iszlamistának valló, fiatal kecskeméti férfi ügyével, ugyanis V. Kende kommunikációelemzése során találták meg beszélgetését a most elfogott T. Dominikkal. Hozzátette:

ezzel egyidőben a német rendőrségtől is érkezett információ, miszerint a férfi különböző dzsihadista harcra buzdító anyagokat osztott meg online.

Az elfogott férfi több mint ezer fájlt mentett le a legkegyetlenebb kivégzési módokról, terrorpropagandáról. A férfi olyan oldalakat is elért, amelyekhez rendszergazdai hozzáférés szükséges - mondta a TEK főigazgatója, aki kérdésre megerősítette: az Iszlám Állam propagandacsatornájáról van szó. Hajdu hozzátette: a 23 éves, magát muszlim vallásúnak valló férfi magyar, édesapja is Magyarországon született, de családja algériai gyökerekkel rendelkezett. A fiatalnak nagyon nehéz a családi háttere.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt