Kilövik az űrbe a 90 éves William Shatnert

űr
2021 október 04., 15:34
comments 2

A Star Trek-sorozat Kirk kapitánya, William Shatner kanadai színész jövő héten repül az űrbe – jelentette be Jeff Bezos űrvállalata, a Blue Origin.

William Shatner beszél a San José-i Silicon Valley Comic Con-on 2016. március 18-án
photo_camera William Shatner beszél a San José-i Silicon Valley Comic Conon 2016. március 18-án Fotó: Josh Edelson/AFP

Az első Star Trek-sorozat főszereplőjét, Kirk kapitányt alakító William Shatner kanadai színész október 12-én olyan messzire jut, ahová eddig egyetlen sci-fi színész sem utazott.

A 90 éves férfi lesz a legidősebb ember, aki űrutazást tesz. A Blue Origin űrhajóját három másik utassal osztja meg, közülük ketten fizető vendégek. Ez lesz a második alkalom, hogy a cég embereket utaztat az űrbe.

Bezos a testvérével és az eddigi legfiatalabb és a legidősebb űrutassal együtt részt vett a Blue Origin júliusi első repülésén. Shatner 8 évvel idősebb a 82 éves rekordernél. „Nagyon régóta szerepel az életemben az űr. Most megragadom az alkalmat, hogy magam is megnézzem. Micsoda varázslat!” – közölte Shatner.

Az űrutazás 10 percig fog tartani, és csak 105 kilométeres magasságot ér el. A kapszulában Chris Boshuizen, az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) korábbi mérnöke és Glen de Vries vállalkozó is helyet kapott. A negyedik utas nevét később teszik közzé. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.