Rusvai szerint is jó lenne látni a hivatalos adatokat arról, hogy a kórházban ápoltak közül hányan oltottak, és hányan nem

járvány
2021 október 04., 18:26

Informális adatokat kap Covid-osztályokon dolgozó orvosoktól, ezek alapján kicsit kedvezőtlenebb az oltottak és oltatlanok aránya a halottak és lélegeztetőgépen lévők között, nem olyan jó, mint mondjuk Izlandon vagy Skandináviába, mondta Rusvai Miklós az ATV rádiójának. A víruskutató szerint jó lenne látni a hivatalos adatokat, hogy a kórházban ápoltak közül hányan oltottak, és hányan nem. Szerinte a szerbiai adatok elég relevánsak magyar szempontból, hiszen ott ugyanazok a vakcinák vannak forgalomban, mint nálunk.

„Magyarországon a környező országokhoz képest meglepően jó a friss fertőzöttek száma, a kórházban kezeltek száma, de ennek a magyarázatát sem tudjuk”

- mondta Rusvai. Szerinte októberben fog felfutni a járvány következő hulláma, novemberben kicsúcsosodik, ekkor napi több ezres fertőzött szám is lehet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.