Afganisztán ismét hajlandó útleveleket kiadni az állampolgárainak

2021 október 5., kedd 14:18
2

A tálib kormány kedden bejelentette, hogy Afganisztán ismét elkezd útleveleket kiállítani az állampolgárainak. Mióta a tálibok augusztusban elfoglalták az országot, késleltették az útlevélkérelmek elbírálását, így igyekeztek megakadályozni, hogy még többen elmeneküljenek az országból. Elvileg az új dokumentumok ugyanúgy néznek majd ki, mint az előző kormány által kiadott útlevelek.

Az új típusú afgán útlevelek. Fotó: EyePress via AFP

Alam Gül Hakkani, az útlevélhivatal megbízott vezetője elmondta, hogy naponta 5000–6000 útlevelet adnak ki, és nőket alkalmaznak a női állampolgároknak szánt útlevél feldolgozására. Ugyanis „egy férfi munkavállalónak sincs joga biometrikus (ellenőrző) vagy más útlevéllel kapcsolatos munkát végezni egy nőn”, mondta.

A belügyminisztérium szóvivője, Kari Szajid Khosti a tájékoztatón elmondta, hogy 25 000 kérelmező számára már csak a díjfizetés van hátra, és nagyjából 100 000 kérelem van feldolgozás alatt. (Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt