Varga Judit: Milyen érdekes egybeesés, hogy épp a mesterséges intelligencia biztonságos kihasználásáról tanácskoztunk, amikor világszerte leállt a Facebook

október 5., kedd 7:06
23
Varga Judit, igazságügyi miniszter Fotó: Varga Judit FB

Közösségi médiatartalmakban nehéz felvenni a versenyt Varga Judit igazságügyi miniszterrel, aki jó pár képet kiposztolt magáról az Instagramon a budapesti igazságügyi miniszteri konferenciáról, mielőtt a Facebook és csatolt hálózatainak szolgáltatása hétfő este akadozni kezdett, majd leállt. Nem lehetett ezt szó nélkül hagyni:

„Milyen érdekes egybeesés, hogy éppen mikor annak az általunk szervezett miniszteri konferenciának a delegációit fogadtam, amelynek középpontjában igazságszolgáltatás digitalizációja és a mesterséges intelligencia biztonságos kihasználása áll, pont akkor állt le világszerte a Facebook összes szolgáltatása”

- írta Varga a Facebookon a videó mellé, ami a miniszteri konferencia gálavacsoráján készült.


A magyar igazságügyi minisztérium szerint a konferencián épp a technológiai fejlődés nyújtotta lehetőségekkel foglalkoztak sokat, erről is szól többek közt a konferencia - hogy tk. miként hasznosítsuk a digitalizáció vívmányait és a mesterséges intelligenciát a nemzeti jogrendszerekben és igazságszolgáltatásokban.

A leállás technikai hátteréről a Qubiton olvashat. Annak lehetőségét, hogy külső beavatkozás vagy valamilyen kibertámadás állt volna a kimaradás hátterében, a Facebook azonnal kizárta.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt