Varga Judit: Milyen érdekes egybeesés, hogy épp a mesterséges intelligencia biztonságos kihasználásáról tanácskoztunk, amikor világszerte leállt a Facebook

érdekes adat
2021 október 05., 07:06
comments 19
photo_camera Varga Judit, igazságügyi miniszter Fotó: Varga Judit FB

Közösségi médiatartalmakban nehéz felvenni a versenyt Varga Judit igazságügyi miniszterrel, aki jó pár képet kiposztolt magáról az Instagramon a budapesti igazságügyi miniszteri konferenciáról, mielőtt a Facebook és csatolt hálózatainak szolgáltatása hétfő este akadozni kezdett, majd leállt. Nem lehetett ezt szó nélkül hagyni:

„Milyen érdekes egybeesés, hogy éppen mikor annak az általunk szervezett miniszteri konferenciának a delegációit fogadtam, amelynek középpontjában igazságszolgáltatás digitalizációja és a mesterséges intelligencia biztonságos kihasználása áll, pont akkor állt le világszerte a Facebook összes szolgáltatása”

- írta Varga a Facebookon a videó mellé, ami a miniszteri konferencia gálavacsoráján készült.

link Forrás


A magyar igazságügyi minisztérium szerint a konferencián épp a technológiai fejlődés nyújtotta lehetőségekkel foglalkoztak sokat, erről is szól többek közt a konferencia - hogy tk. miként hasznosítsuk a digitalizáció vívmányait és a mesterséges intelligenciát a nemzeti jogrendszerekben és igazságszolgáltatásokban.

A leállás technikai hátteréről a Qubiton olvashat. Annak lehetőségét, hogy külső beavatkozás vagy valamilyen kibertámadás állt volna a kimaradás hátterében, a Facebook azonnal kizárta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.