Vége van a nyárnak, hűvös szelek járnak

időjárás
2021 október 05., 18:40

Szerdán egy hullámzó frontrendszer hatására csapadékos, borongós, hűvösebb idő jön. Sokfelé számíthatunk esőre, záporra, helyenként zivatarra. Az ország nagy részén erős széllökések is lehetnek. Jelentősen visszaesik a hőmérséklet, délután 12-22 fok várható, keleten számíthatunk melegebbre.

Csütörtökön többfelé lesz kiadós eső, keleten, északkeleten marad szárazabb az idő. A szél élénk, nyugaton, délnyugaton és északon, északkeleten többfelé erős lesz. Délután 11-20 fok valószínű, keleten mérhetjük majd a magasabb maximumokat.

photo_camera Fotó: Giphy

Pénteken az erősen felhős, borongós időben az északi, északkeleti országrész kivételével még több helyen előfordulhat csapadék. A szél élénk, északon, északkeleten erős lesz. Napközben 11-17 fokra készülhetünk.

Szombaton még tovább esik a hőmérséklet, maximum 9-16 fok lehet. Továbbra is szeles lesz az idő, de délelőtt helyenként hosszabb időre kisüt a nap. Csapadékra a déli, középső tájakon számíthatunk. (Időkép)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.