A Dominikai Köztársaságban fogtak el egy 1,2 milliárd forintos csalással vádolt magyar férfit

bűnügy
2021 október 06., 11:06

A Dominikai Köztársaságban fogták el azt a férfit, aki hét év alatt 500 sértettnek 1,2 milliárd forint kárt okozott albérletes és ingatlaneladásos csalásokkal és bankszámlák megcsapolásával, jelentették be a BRFK szerdai sajtótájékoztatóján.

link Forrás

A hét évvel ezelőtt kezdődött bűncselekmény-sorozat után három évig nyomoztak, mire elfogták a 30 éves férfit. Az ügyben a főszervezőn kívül még négyen vannak letartóztatásban.

A gyanúsított és társai nem létező vagy nem a tulajdonukban lévő ingatlanokat adtak ki vagy adtak el, később pedig az ingatlanügyletekhez szükséges személyes adatok és kémprogramok segítségével csapolták meg az áldozatok bankszámláit. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.