Egy borsodi férfi annyira beherbálozott, hogy semmit nem reagált, amikor az apja egy 20 cm-es késsel hátba szúrta

2021 október 6., szerda 7:55
10

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 49 éves férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt. Az apa egy vitát követően konyhakéssel hátba szúrta a fiát, olvasható az ügyészség honlapján.

A vádirat szerint a vádlott feleségével és két fiával egy borsodi kistelepülés családi házában lakott. Az egyik fia mintegy három éve rendszeres herbálfogyasztó, ami miatt állandósultak a veszekedések a családban. A fiú mindig pénzt kért szüleitől, hogy drogot vegyen, ami gyakran agresszívvá tette. Miután a szülők már nem adtak neki pénzt, elkezdett a házból kisebb értéktárgyakat elhordani, azokat eladva jutott kábítószerhez.

2021. január közepén az esti órákban ismét pénzt kért az apjától, aki csak nagy nehezen adott 400 forintot, a fiú ekkor rögtön elment herbált venni, azt elfogyasztva hazajött, és lefeküdt aludni.

Másnap reggel a vádlott korán kelt, mivel munkába indult. Észrevette, hogy a fia a konyhában lévő kanapén fekszik, a kábítószer-fogyasztás miatt megint szóváltásba keveredett vele, majd arra utasította, hogy ha hazajött a munkából, otthon találkozzanak. A fiú azonban visszaszólt az apjának, szidalmazta, majd azzal fenyegette meg, hogy tolószékbe rakja. A vádlott erre annyira felmérgesedett, hogy egy 20 cm pengehosszúságú konyhakéssel a betakarózva fekvő sértettet hátba szúrta.

A sértett egyáltalán nem reagált a szúrásra, rövid időn belül felkelt, és fájdalomra sem panaszkodott, a vádlott azt gondolta, hogy nem okozhatott komolyabb sérülést, a kést a konyhaszekrénybe tette, és elment dolgozni.A vitára kiment a konyhába a sértett anyja is, akivel a fiú közölte, hogy az apja megszúrta, de miután a nő megnézte a sebet, látta, hogy alig vérzik, letörölte, bekötözte, és ő is úgy gondolta, hogy nincs nagyobb baj, szintén munkába indult.

A sértett még a reggeli órákban rosszul lett, a szomszédtól kért segítséget, aki értesítette a mentőket. A szúrás következtében a bal mellkas felett megnyitó mellűri levegőgyülemmel járó, közvetetten életveszélyes sérülést szenvedett el.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt