Kimaradt a külügy beszámolójából, hogy mire költöttek 517 milliárdot

október 6., szerda 9:18
1

Nem derül ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium 13 oldalas költségvetési beszámolójából, hogy mire költöttek tavasszal 517 milliárd forintot, írja a Népszava.

Rendre hallgat a külügy a 20 ezer lélegeztetőgép-bizniszről, és most a parlamentnek benyújtott elszámolásból sem derül ki semmi.

A beszámolóban mindössze annyi van, hogy az operatív törzs „feladatszabása alapján” a külképviseletek 559,2 milliárd forint pluszforrást kaptak orvosi eszközök beszerzésre. Ebből 517,55 milliárdot ki is fizettek, de, hogy kinek, milyen számlák alapján és mire, az már nem derül ki a beszámolóból, holott pár oldallal arrébb más témában pár millió forintos tételekről is elszámolnak, ahogy az államháztartási törvény szerint szükséges.

A lélegeztetőgép-biznisz szerződéseinek kiadására Transparency International Magyarország (TI) a héten indított pert, miután a külügy a civil szervezet adatigénylésére sem adta ki a beszerzésekkel kapcsolatos iratokat.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt