Kormányszóvivő: diákmunkára is jár az szja-kedvezmény, az árvaellátásban részesülők is kapnak nyugdíjprémiumot

belföld
2021 október 07., 18:05
comments 1

Nemcsak a normál munkaviszonyra, de diákmunkára és a gyakornoki állásokra is vonatkozik a 25 év alattiak személyi jövedelemadó-kedvezménye, és az árvaellátást kapók is megkapják a nyugdíjprémiumot - mondta el Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő Facebook-oldalán csütörtökön a Kormányinfó Plusz című videójában.

Arra a kérdésre, hogy azokra a 25 év alattiakra is vonatkozik-e az szja-kedvezmény, akik a felsőoktatásban tanulnak, azt mondta: igen, ha van jövedelme vagy fizetése a hallgatónak. Nekik jövőre már egyáltalán nem kell személyi jövedelemadót fizetni.

Arra a kérdésre, hogy az adó-visszatérítés annak is jár-e, aki havonta igénybe veszi a családi adókedvezményt, úgy válaszolt: persze, hiszen épp az a cél, hogy a gyermekes, dolgozó szülőket támogassák.

photo_camera Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Szentkirályi Alexandra közölte, hogy minden nyugdíjszerű ellátásban részesülő, így az árvasági ellátást kapók is megkapják a nyugdíjprémiumot, nem csak az öregségi nyugdíjban részesülők. A prémium mértéke egységesen 80 ezer forint mindenki számára, és a nyugdíj-kiegészítéssel együtt kapják az érintettek.

A zöld csokról azt mondta: október 1-jétől új, zöld otthonok építéséhez és vásárlásához igényelhető maximum 2,5 százalékos kamat mellett, és a legmagasabb támogatási összeg 70 millió forint lehet. A meglévő otthonok felújítására továbbra is rendelkezésre állnak a különböző családtámogatások, úgymint az otthonfelújítási támogatás vagy a csok - tette hozzá. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt