Nagyon megugrott a kórházi ápolásra szoruló covidbetegek száma

járvány
2021 október 07., 07:18
link Forrás

Látványosan romló tendenciát mutatnak a járványadatok. Az Operatív Törzs legfrissebb tájékoztatása szerint jelenleg 627 beteg szorul kórházi kezelésre, közülük 92 gépi lélegeztetésre. Lélegeztetőgépen utoljára június 1-én voltak többen, kórházban is június 5-én voltak csak ennél többen utoljára.

link Forrás

Az új fertőzöttek száma 837, aminél utoljára május 15-én jelentettek csak több új fertőzöttet. Ezt az adatot azonban nagyban torzítja az elvégzett tesztek alacsony száma. Szerdán például mindössze 16194 tesztet végeztek, vagyis a pozitív tesztek aránya 5,17 százalék volt, ismét meghaladta a WHO ajánlásában szereplő 5 százalékos limitet, ami alatt még kontroll alatt tartottnak tekinthető a járvány.

link Forrás
link Forrás

Az Operatív Törzs jelentése szerint az elmúlt 24 órában hatan vesztették életüket covidbetegségben - a jelentésben újra előkerült a járvány előző hullámaiban bevett fordulat, miszerint az áldozatok "többségében idős, krónikus betegek".

link Forrás

Mindeközben az oltási program szinte már le is állt, szerdán már csupán 2787-en kapták meg az első dózist, vagyis a legalább egyszer oltottak száma még mindig nem érte el a hatmilliót.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.