4,5 évet kapott a saját halálát is megrendező amerikai covid-csaló

október 8., péntek 19:51
1
David Staveley

Elítélték az első olyan amerikait, aki a járvány miatt megroppant kisvállalkozásoknak szánt segélyekből lopott - írja a BBC. David Staveley azt használta ki, a hogy tavaly március és idén május között futó Fizetésvédelmi Program minimális kamatra nyújtott kölcsönt kisvállakozásoknak az alkalmazottaik bérének fedezésére. Staveley és bűntársa azt hazudták, hogy három éttermük és egy boltjuk van, ezért 544 ezer dollárt vehettek fel a bérekre. Az éttermek léteztek, de már rég elbocsátottak mindenkit és a két férfinak eleve nem is volt tulajdonrésze bennük, ugyanez állt a boltra.

Állampolgári bejelentésre derült ki, hogy csalók, ezért letartóztatták őket, de Staveleyt nemsokára házi őrizetbe helyezték. Ő azonban levágta magáról a nyomkövetőt, a családtagjainak búcsúleveleket írt, a kocsiját pedig nyitva otthagyta az óceán partján. Akik ismerték, arra gyanakodtak, hogy talán nem lett öngyilkos. Tényleg nem, a rendőrség 3 hónapon át üldözte, miközben ő lopott rendszámtáblákat és váltott telefonokat használva menekült államról államra, de végül elkapták Georgia közelében.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt