4,5 évet kapott a saját halálát is megrendező amerikai covid-csaló

bűnügy
2021 október 08., 19:51
comments 1
photo_camera David Staveley

Elítélték az első olyan amerikait, aki a járvány miatt megroppant kisvállalkozásoknak szánt segélyekből lopott - írja a BBC. David Staveley azt használta ki, a hogy tavaly március és idén május között futó Fizetésvédelmi Program minimális kamatra nyújtott kölcsönt kisvállakozásoknak az alkalmazottaik bérének fedezésére. Staveley és bűntársa azt hazudták, hogy három éttermük és egy boltjuk van, ezért 544 ezer dollárt vehettek fel a bérekre. Az éttermek léteztek, de már rég elbocsátottak mindenkit és a két férfinak eleve nem is volt tulajdonrésze bennük, ugyanez állt a boltra.

Állampolgári bejelentésre derült ki, hogy csalók, ezért letartóztatták őket, de Staveleyt nemsokára házi őrizetbe helyezték. Ő azonban levágta magáról a nyomkövetőt, a családtagjainak búcsúleveleket írt, a kocsiját pedig nyitva otthagyta az óceán partján. Akik ismerték, arra gyanakodtak, hogy talán nem lett öngyilkos. Tényleg nem, a rendőrség 3 hónapon át üldözte, miközben ő lopott rendszámtáblákat és váltott telefonokat használva menekült államról államra, de végül elkapták Georgia közelében.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.