Hogyan bírta a 25%-kal rosszabbul szereplő Márki-Zay visszalépésre Karácsonyt?

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
október 8., péntek 9:14
77
  • Márki-Zay felvetette a visszalépés lehetőségét; megígérte, hogy végső soron vissza is lép; aztán elérte, hogy Karácsony lépjen vissza, aki sosem akart visszalépni.
  • Márki-Zay az első forduló után hiába lett harmadik, szinte győztesként tudta mutatni magát, rendezvényeivel és a meglepetéssel, amit szereplése okozott.
  • Karácsony egy ideig udvariasan kivárt, és ez lett a veszte.
  • A Momentum döntése volt az utolsó fordulat, ami Karácsony reményeit szertefoszlatta.
  • Karácsony eddig remek érzékkel alkalmazott hasonlóan váratlan húzásokat a politikában, mint most Márki-Zay, de most őt játszották ki.

Péntek délelőtt, másfél nappal az előválasztás második fordulója előtt Karácsony Gergely bejelentette, hogy visszalép Márki-Zay Péter javára a miniszterelnök-jelöltségért vívott ellenzéki csatában. A második fordulóban így a hódmezővásárhelyi, párt nélküli polgármester küzdhet meg Dobrev Klárával, a DK jelöltjével.

A bejelentés mostanra talán logikusnak tűnik sokak számára, hiszen vasárnap óta a levegőben van, hogy az egyikük visszalép. Pedig a döntésének nem voltak olyan előzményei, amelyek Karácsony eddigi megnyilvánulásaiból következtek volna. Úgy tűnik, hogy a főpolgármester ebben a kampányban elvesztette az irányítást a sorsa felett.

A papírforma Karácsony mellett volt

Karácsony vasárnap és szerdán is egyértelműen megmondta, hogy nem lép vissza. Még csütörtök reggel is arról beszélt, hogy Márki-Zay elvesztette a belső iránytűjét, amikor őt akarja visszaléptetni, mert meglátása szerint megbízhatatlan közvélemény-kutatásokra, kommentekre és lájkokra hivatkozik.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt