Valaminek nekiment egy amerikai tengeralattjáró a Dél-kínai-tengeren

külföld
2021 október 08., 04:58
comments 4

Több amerikai tengerész megsérült, miután egy atommeghajtású tengeralattjáró szombaton nekiütközött egy ismeretlen dolognak a Dél-kínai-tengeren - írja a BBC. A 15 katona csak kisebb sérüléseket szenvedett. Egyelőre fogalmuk sincs, minek mehettek neki a tengerben.

Az incidens vitatott területen történt, ami a most Peking és Tajvan közötti feszült kapcsolaton nem nagyon segít. Az amerikai tengerészgyalogság szóvivője közölte, a tengeralattjáró most az amerikai fennhatóság alatt álló Guam szigete felé veszi az irányt.

A tengeralattjáró nukleáris hajtóműve nem sérült, de a károk felmérése jelenleg is zajlik.

photo_camera Fotó: EyePress via AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.