Videót adott ki az ügyészség a siófoki tömegverekedésről

bűnügy
2021 október 8., 8:22
comments 2

A Siófoki Járási Ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt az öt fiatal férfit, akik 2021 júliusában összeverekedtek egy siófoki szórakozóhelyen.

A vád szerint a 18 és 21 év közötti férfiak

azért keveredtek szóváltásba, mert tánc közben két vádlott a könyökével véletlenül meglökte a másik társasághoz tartozókat, illetve egyikük lábára is léptek.

A vitát később tettlegesség követte, a vádlottak előbb dulakodni kezdtek, majd testszerte ütlegelni és rugdosni kezdték egymást, minek következtében ketten is nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedtek.

A vádlottakat a biztonsági őrök a helyszínen visszatartották, őket a nem sokkal később érkező járőrök a Siófoki Rendőrkapitányságra előállították.

A Siófoki Járásbíróság a 2021 szeptemberében megtartott tárgyaláson az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek a vádlottakat, és őket egyenként két évre próbára bocsátotta. Az ítélet ellen az ügyész súlyosítás – felfüggesztett börtönbüntetés kiszabása - végett jelentett be fellebbezést.

A nyár folyamán elég sok balhé volt a városban, volt olyan hétvége, hogy hat verekedéshez hívták a rendőröket.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt