350 néző mégis ott lehet a vb-selejtezőn a Puskás Arénában

foci
2021 október 09., 07:57

Annak ellenére, hogy a FIFA úgy döntött, zárt kapuk mögött rendezik meg szombat este a Magyarország–Albánia vb-selejtezőt Budapesten, 350-en mégis ott lehetnek a Puskás Aréna lelátóján – írja a nemzetisport.hu.

A Puskás Aréna 2019. november 18-án.
photo_camera A Puskás Aréna 2019. november 18-án. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

A lap szerint a lelátók üresek lesznek, és a stadionban dolgozók, a média képviselői, a labdaszedők, a mérkőzés lebonyolításához szükséges technikai személyzet, valamint a kirendelt orvosi stábok mellett páran még megnézhetik a meccset. A csapatok egyaránt ötvenöt tagú sportdelegációt akkreditálhatnak, 20-20 VIP-taggal kiegészülve, emellett az albánok kétszáz, első kategóriás tiszteletjegyet is kaptak. Így jön ki a 350 fő.

A FIFA szeptember 21-én jelentette be egy fegyelmi eljárás után, hogy a szeptember 2-i, magyar-angol (0-4) világbajnoki selejtezőn tapasztalt rasszista megnyilvánulások, rendbontások miatt két zárt kapus mérkőzéssel bünteti a magyar válogatottat, amelyek közül a másodikat két évre felfüggeszti. Emellett az MLSZ-t kétszázezer svájci frank megfizetésére kötelezte.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.