Brigitte Bardot elküldte a fenébe a magyar vadászokat, Bodrogi Gyula válaszolt: „Csókolom, majd mi védjük a vadakat!”

háború
2021 október 09., 06:54
comments 12

„Szánalmas! Világunk elpusztul a járványoktól, bolygónk belefullad a kontrollálatlan népességnövekedésbe, az ökológiai egyensúly felborult. Világunkat uralma alá hajtja a barbárság. Ti pedig mindeközben puszta ölési vágytól vezérelve vadászgattok. Hát, menjetek ti a jó büdös fenébe!”

Ezt Brigitte Bardot francia színésznő üzente a magyar vadászoknak egy levélben, amit Nagy Natália színésznőnek írt, akivel egy ideje leveleznek. Nagy Natália a Blikknek azt mondta, írt Bardot-nak a „hazai aktualitásokról is, így került szóba a budapesti vadászati világkiállítás”, és megkérdezte, mit üzenne a szervezőknek.

Bardot üzenetére pedig azonnal érkezett válasz, Bodrogi Gyula színész a Blikken keresztül reagált: „Csókolom, imádom a művészetét, de ne foglalkozzon azzal, hogy védi a vadakat, majd mi védjük őket, és nem csak így, szóban!” Ehhez pedig hozzátette, hogy „a természet rendjében fenevadak vagyunk, mindenevők, ezt el kell fogadni”, és szerinte „Afrikában például, ahol betiltották a vadászatot, kihaltak az állatok, mert ész nélkül irtották őket”.

photo_camera Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója és Bodrogi Gyula a Fekete István életét feldolgozó, A bereki ember cím dokumentumfilm bemutatóján az Urániában szeptember 20-án Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

De nemcsak Bodrogit szólaltatta meg a lap, hanem a Back II Black gitárosát, Csejtei Tamást is, aki ezek szerint Bodrogihoz hasonlóan vadászik. Szerinte Bardot „meglehetősen agresszív”, és különben is, „mindig a szélsőségesekkel van probléma, a sötétzöldekkel, akik azt hiszik, hogy a vadászat az ölésről szól, holott ez nem így van”. Csejtei utóbbit azzal a példával próbálta alátámasztani, hogy ha nem lenne vadászat, akkor két év alatt egymilliósra nőnek a vaddisznó-populáció, és „el lehet képzelni, mi lenne a következménye”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.