Vesztegzár alá vontak egy romániai megyeszékhelyt

külföld
2021 október 10., 10:48
comments 1

Szörényvár (Drobeta-Turnu Severin), Mehedinți megye központja az első megyeszékhely Romániában, amit vesztegzár alá vonnak a negyedik hullámban, írja a Főtér. A százezer lakosú városban hétfő éjféltől lép életbe az intézkedés, és két hétig tart. Bezárnak többek közt

  • az iskolák,
  • éttermek,
  • kávézók,
  • a boltok este hatig tarthatnak nyitva.

Nem lehet majd esküvőt, összejövetelt, sőt még keresztelőt sem tartani, és az utcákon is kötelező lesz a maszk. A Főtér szerint azért meglepő a döntés,

mert nem Szörényváron a legrosszabb a fertőzöttségi ráta. Míg a városban 9,94 ezrelék, addig Bukarestben 12,56, Temesváron pedig 11,96 ezrelék ez az érték.

A város polgármester azzal indokolta az intézkedést, hogy mert a kórházak nemcsak megteltek, de már kapacitásukon felül működnek. A vírus pedig gyorsan terjed az alig 30 százalékos átoltottságú megyeszékhelyen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.