24.hu: Mészáros borásza bordeaux-i birtokot vásárolt

mezőgazdaság
2021 október 11., 04:38
comments 10

Történelmi szőlőbirtokot vásárolt a franciaországi Bordeaux-ban Mészáros Lőrinc borásza, Kalocsai László, írja a 24.hu. A lap szerint a Les Salles-de-Castillon településen 1782-ban alapított Chateau de Clotte birtok szeptemberben került Kalocsai kinti cégének, a Winemajor SAS-nek a tulajdonába. Hogy pontosan mennyiért, és azt miből fizette, nem tudni. A szomszéd birtoktulajdonos szerint 2 milliárd forintnak megfelelő euróért hirdették sokáig a 65 hektáros területet. A 24.hu hiába kereste az eladót, és Kalocsait is, az ügyletről nem árultak el részleteket. Egy biztos, a NER-elit kedvelt magánrepülője, az OE-LEM lajstromjelű, Bombardier Global 6000-es tavaly kétszer is járt Bordeaux-ban, egy-egy napra.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.