A Magyar Tudományos Akadémia elnöksége szerint zárt térben, rendezvényeken, tömegközlekedési eszközökön mindenki viseljen maszkot

járvány
2021 október 11., 06:19
comments 2

Bár gyorsan elérni a hazai lakosság 60%-os átoltottságát, ez az arány azonban nem elegendő a további nagyszámú megbetegedés és jelentős halálozás megakadályozására, írja a közleményében a Magyar Tudományos Akadémia elnöksége. A testület koronavírus-járvány negyedik hullámának megfékezése érdekében azt javasolja, hogy

"jelen helyzetben mindannyiunk kötelessége az oltásoktól elzárkózó emberek meggyőzése."

Szerintük zárt térben, rendezvényeken, tömegközlekedési eszközökön mindenki viseljen az orrot és szájat egyaránt eltakaró maszkot. Amikor csak lehetséges, tartson megfelelő távolságot másoktól, és gyakran fertőtlenítse a kezét!

„Közösen érjük el, hogy senki ne adjon hitelt az olyan téves, felelőtlen és veszélyes állításoknak, miszerint a delta-variáns ellen nem véd az oltás és az orrot és szájat eltakaró maszk! Mindenki lépjen fel saját környezetében a hamis és áltudományos nézetek ellen!”

- írják.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.