Az új Superman meleg, és a klímaváltozás ellen harcol

október 11., hétfő 15:26
10

Az új Superman hamarosan romantikus kapcsolatba kerül egy férfi ismerősével - jelentette be a képregényt kiadó DC Comics hétfőn. Az új Superman Clark Kent (az eredeti Superman) és Lois Lane fia, Jonathan, akikek kalandjairól néhány hónapja önálló képregénysorozatot indított a DC.

Az már az eddig megjelent számokból is kiderül, hogy Jonathan más, mint az apja, a klímaváltozás hatásai ellen küzd, menekültek kitoloncolása ellen tiltakozik és iskolai lövöldözést hiúsít meg a Superman: Son of Kal-El című képregényben. A DC bejelentése szerint a sorozat hamarosan megjelenő számában pedig romantikus kapcsolatba került egy férfi bartájával, Jay Nakamuával, akit a szüleinek is bemutat.

Fotó: John Timms/DC Comics

Nem az új Superman az első meleg képregényhős még a DC-univerzumban sem, de mindenképp ő a leghíresebb. A DC-karakterek közül meleg volt már korábban Batman egyik segédje Tim Drake, azaz a Robin fedőnév harmadik birtokosa is, valamint az egyik X-men, Sarkcsillag is.

A 20. században a melegek sokáig csak negatív színben tűntek fel a képregényekben, vagy sehogy. Sőt, az 50-es években még azzal is megvádolták a DC kiadót, hogy Batman és Robin (az a Robin még nem volt meleg) együttélésével a homoszexualitást népszerűsíti, ennek örvén még egy törvényt is elfogadtak arról, mit és hogyan lehet bemutatni a képregényekben. A DC a törvénynek való megfelelés érdekében bevezette a Batwoman nevű karaktert, akit Batman párjának szántak, hangsúlyozva, hogy Batman heteroszexuális. (New York Times)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt