Egymás mellé kell tenni a „lányos” és „fiús” játékokat a kaliforniai nagyáruházakban

október 11., hétfő 5:07
8
Fotó: NICOLAS GUYONNET/Hans Lucas via AFP

Közös polcon kell kínálni a kislányoknak és kisfiúknak szánt termékek egy részét az 500-nál több embert foglalkoztató kaliforniai áruházakban. Az új törvény a játékokra és higiéniai eszközökre vonatkozik, ruhákra nem. Az üzletek megtarthatják a szokásos lányos és fiús részlegeket is, ha akarják, ugyanezekkel a termékekkel.

A szabályozást kezdeményező demokrata képviselő azt mondta, egyik beosztottjának tízéves gyereke inspirálta, aki nem értette, miért nem kaphat meg bizonyos dolgokat csak azért, mert lány. „Abba kell hagynunk a címkézést, hogy mi elfogadható az adott nem számára, és mi nem. Hagyjuk, hogy a gyerekek egyszerűen gyerekek legyenek.”

Az intézkedést kritizálták a republikánusok és egyes konzervatív csoportok, mondván, hogy az államnak nem kellene beleszólnia, miként vásárolnak a szülők a gyerekeiknek. Bár mostanáig egyetlen amerikai állam sem hozott hasonló döntést, van olyan üzletlánc, ami évek óta ezt az eljárást követi. (AP)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt