18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

14 kenguru lemészárlásával gyanúsítanak két ausztrál kamaszt

ÁLLAT
2021 október 12., 08:42
comments 1
Egy kenguru bébi, akit még 2020 januárjában mentett meg a WIRES önkéntesei Sydney közelében
photo_camera Egy kenguru bébi, akit még 2020 januárjában mentett meg a WIRES önkéntesei Sydney közelében Fotó: SAEED KHAN/AFP

Az ausztrál rendőrség vádat emelt két tizenéves fiú ellen, akiket 14 kenguru megöléséve gyanúsítanak egy Sydney-től délre fekvő tengerparti kisvárosban.

Helyi lakosok szombaton a Batemans Bay két különböző pontján - egy-egy útszakasz mellett - találták meg a döglött állatokat. Ezt követően a rendőrség nyomozást indított.

Az új-dél-walesi rendőrség a BBC-nek azt közölte, hogy a kengurufalkát elütötte egy autó.

Az állatok megtalálása után két nappal a városban letartóztatták a két kamaszkorú fiút. A rendőrség nem adott tájékoztatást a vádlott gyilkosok motivációjáról, de azonnal vádat is emeltek ellenük az állatok kínzása és megölése miatt, és novemberben már bíróság elé is állnak.

Az új-dél-walesi törvények értelmében, akit állatkínzásért elítélnek, öt év börtönbüntetésre és 22 000 ausztrál dollár pénzbírságra számíthat.

Az elpusztított állatok között két kengurubébi is volt, míg egy harmadikat, ami megsérült, másnap találtak meg a tetemektől nem messze. A WIRES vadon élő állatmentő szolgálat közölte, hogy gondozásába vette az „egyetlen túlélő, Joey-t”.

Az önkéntes szolgálat közölte, hogy megdöbbentették a csendes tengerparti területen történt gyilkosságok. Azt is írták, hogy a brutális eset kitörölhetetlen nyomot hagyott elkötelezett önkénteseinkben és a helyi lakosokban. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.