18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Nem múltam el 18 éves

14 kenguru lemészárlásával gyanúsítanak két ausztrál kamaszt

2021 október 12., kedd 8:42
1
Egy kenguru bébi, akit még 2020 januárjában mentett meg a WIRES önkéntesei Sydney közelében Fotó: SAEED KHAN/AFP

Az ausztrál rendőrség vádat emelt két tizenéves fiú ellen, akiket 14 kenguru megöléséve gyanúsítanak egy Sydney-től délre fekvő tengerparti kisvárosban.

Helyi lakosok szombaton a Batemans Bay két különböző pontján - egy-egy útszakasz mellett - találták meg a döglött állatokat. Ezt követően a rendőrség nyomozást indított.

Az új-dél-walesi rendőrség a BBC-nek azt közölte, hogy a kengurufalkát elütötte egy autó.

Az állatok megtalálása után két nappal a városban letartóztatták a két kamaszkorú fiút. A rendőrség nem adott tájékoztatást a vádlott gyilkosok motivációjáról, de azonnal vádat is emeltek ellenük az állatok kínzása és megölése miatt, és novemberben már bíróság elé is állnak.

Az új-dél-walesi törvények értelmében, akit állatkínzásért elítélnek, öt év börtönbüntetésre és 22 000 ausztrál dollár pénzbírságra számíthat.

Az elpusztított állatok között két kengurubébi is volt, míg egy harmadikat, ami megsérült, másnap találtak meg a tetemektől nem messze. A WIRES vadon élő állatmentő szolgálat közölte, hogy gondozásába vette az „egyetlen túlélő, Joey-t”.

Az önkéntes szolgálat közölte, hogy megdöbbentették a csendes tengerparti területen történt gyilkosságok. Azt is írták, hogy a brutális eset kitörölhetetlen nyomot hagyott elkötelezett önkénteseinkben és a helyi lakosokban. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt