Hét éves csúszásnál tart, de Szijjártó szerint jól haladnak a paksi bővítés előkészítő munkái

POLITIKA
2021 október 12., 15:50

„Jól haladnak a paksi atomerőmű bővítésének előkészítő munkálatai, és a következő időszakban a kivitelező tíz újabb tervet és engedélykérelmet fog benyújtani az illetékes hatóságoknak”- mondta Szijjártó Péter mielőtt Moszkvába indult, hogy Alekszej Lihacsovval, a Roszatom vezérigazgatójával egyeztessen a további menetrendről. A külügyminiszter megállapította, hogy jól haladnak az előkészítő munkálatok, ugyanis a kivitelező már 519 engedélyt megszerzett, ezek között volt a környezetvédelmi és a telephely-engedély.

"Tavaly elkészült a több mint 300 ezer oldalas létesítési engedélykérelem, amellyel kapcsolatban az Országos Atomenergia Hivatal nemrég hiánypótlást rendelt el. Ezt a következő hónapokban természetesen el fogjuk végezni, és ezzel párhuzamosan benyújtunk tíz újabb tervet és engedélykérelmet, például az alaplemezre és a reaktortartályra vonatkozóan"

- közölte. Szijjártó csak arról nem beszélt, hogy a paksi bővítés bejelentésekor Lázár János akkori miniszter még 2023-as átadót ígért, jelenleg viszont 2029-2030-as dátumokkal kalkulál a kormány.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.