Hét éves csúszásnál tart, de Szijjártó szerint jól haladnak a paksi bővítés előkészítő munkái

október 12., kedd 15:50
11

„Jól haladnak a paksi atomerőmű bővítésének előkészítő munkálatai, és a következő időszakban a kivitelező tíz újabb tervet és engedélykérelmet fog benyújtani az illetékes hatóságoknak”- mondta Szijjártó Péter mielőtt Moszkvába indult, hogy Alekszej Lihacsovval, a Roszatom vezérigazgatójával egyeztessen a további menetrendről. A külügyminiszter megállapította, hogy jól haladnak az előkészítő munkálatok, ugyanis a kivitelező már 519 engedélyt megszerzett, ezek között volt a környezetvédelmi és a telephely-engedély.

"Tavaly elkészült a több mint 300 ezer oldalas létesítési engedélykérelem, amellyel kapcsolatban az Országos Atomenergia Hivatal nemrég hiánypótlást rendelt el. Ezt a következő hónapokban természetesen el fogjuk végezni, és ezzel párhuzamosan benyújtunk tíz újabb tervet és engedélykérelmet, például az alaplemezre és a reaktortartályra vonatkozóan"

- közölte. Szijjártó csak arról nem beszélt, hogy a paksi bővítés bejelentésekor Lázár János akkori miniszter még 2023-as átadót ígért, jelenleg viszont 2029-2030-as dátumokkal kalkulál a kormány.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt