Két éven át kóborolt nyakában autógumival egy szerencsétlenül járt, 270 kilós coloradói vapiti

október 12., kedd 6:12
7

Legalább két éven keresztül közlekedett nyakában egy autóabronccsal egy négy és fél éves, 270 kilós vapitibika a coloradói Pine Junction hegyeinek közelében, mielőtt a helyi vadvédelmi hatóságoknak végül sikerült segíteniük a szerencsétlen állaton.

A bikát a vadőrök kábítólövéssel elaltatták, befogták, levágták ötágú agancsát, és végül eltávolították a 16 kilós abroncsot. A Colorado Parks and Wildlife munkatársai mindent megtettek annak érdekében, hogy az agancs megmenthető legyen, de nem tudták átvágni az abroncs gyűrűjébe foglalt acélrészt, ezért végül az eltávolítás mellett döntöttek.

Csak az elmúlt héten ez volt a negyedik kísérlet arra, hogy befogják az állatot és segítsenek rajta.

A szarvas nyaka a vadőrök szerint a kétéves megpróbáltatások ellenére jó állapotban van, csak a szőre dörzsölődött ki az állatnak, és egy kisebb sebet találtak csupán a testén.

A vadvédelmisek szerint a vadászidény szerepet játszott abban, hogy megtalálták az állatot, mert az ivarzás láthatóbbá tette a bikát.

Először 2019 júniusában észlelték a gumiba szorult szarvasbikát a Mount Evans Wilderness sziklás hegyi bivaly- és kecskepopulációjának felmérése során.

A vadőrök amúgy hozzá vannak szokva az ilyen akciókhoz, pláne Coloradóban. A szarvasok és medvék a legkülönbözőbb tárgyakba képesek belebonyolódni: hintaágyakba, függőágyakba, ruhaszárítókba, szennyeskosarakba, focikapukba és akár röplabdahálókba is. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt