Két éven át kóborolt nyakában autógumival egy szerencsétlenül járt, 270 kilós coloradói vapiti

ÁLLAT
2021 október 12., 06:12
comments 7

Legalább két éven keresztül közlekedett nyakában egy autóabronccsal egy négy és fél éves, 270 kilós vapitibika a coloradói Pine Junction hegyeinek közelében, mielőtt a helyi vadvédelmi hatóságoknak végül sikerült segíteniük a szerencsétlen állaton.

A bikát a vadőrök kábítólövéssel elaltatták, befogták, levágták ötágú agancsát, és végül eltávolították a 16 kilós abroncsot. A Colorado Parks and Wildlife munkatársai mindent megtettek annak érdekében, hogy az agancs megmenthető legyen, de nem tudták átvágni az abroncs gyűrűjébe foglalt acélrészt, ezért végül az eltávolítás mellett döntöttek.

link Forrás

Csak az elmúlt héten ez volt a negyedik kísérlet arra, hogy befogják az állatot és segítsenek rajta.

A szarvas nyaka a vadőrök szerint a kétéves megpróbáltatások ellenére jó állapotban van, csak a szőre dörzsölődött ki az állatnak, és egy kisebb sebet találtak csupán a testén.

A vadvédelmisek szerint a vadászidény szerepet játszott abban, hogy megtalálták az állatot, mert az ivarzás láthatóbbá tette a bikát.

Először 2019 júniusában észlelték a gumiba szorult szarvasbikát a Mount Evans Wilderness sziklás hegyi bivaly- és kecskepopulációjának felmérése során.

A vadőrök amúgy hozzá vannak szokva az ilyen akciókhoz, pláne Coloradóban. A szarvasok és medvék a legkülönbözőbb tárgyakba képesek belebonyolódni: hintaágyakba, függőágyakba, ruhaszárítókba, szennyeskosarakba, focikapukba és akár röplabdahálókba is. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.