Orbán szerint rosszabb a migrációs helyzet, mint 2015-ben volt

POLITIKA
2021 október 12., 12:20

„Sokkal rosszabb a migrációs helyzet, mint 2015-ben volt. Ezzel a helyzettel az EU csak akkor tud megbirkózni, ha vannak külső szövetségesei, és Egyiptom az egyik leginkább kézenfekvő szövetséges” - mondta Orbán Viktor újságíróknak a visegrádi országok és Egyiptom csúcstalálkozója után Budapesten.

A magyar miniszterelnök szerint Magyarország érzékeli az Ázsia felől a Balkánon keresztül egyre növekvő nyomást a szerb-magyar határon, miközben Afrika felől is óriási nyomás helyeződik Európára.

„Körbe vagyunk kerítve”

- jelentette ki. Orbán azt javasolta az EU-nak, hogy minél hamarabb hívja össze az EU-Egyiptom társulási tanács ülését, továbbá az EU fogadja el Egyiptomot stratégiai partnernek, valamint fogadja el Egyiptomnak a terrorizmus megfékezése érdekében javasolt lépéseit. „Fogadjuk el sajátként” az Egyiptom által terroristának minősített személyek, szervezetek listáját! – mondta. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.