Orbán szerint rosszabb a migrációs helyzet, mint 2015-ben volt

október 12., kedd 12:20
14

„Sokkal rosszabb a migrációs helyzet, mint 2015-ben volt. Ezzel a helyzettel az EU csak akkor tud megbirkózni, ha vannak külső szövetségesei, és Egyiptom az egyik leginkább kézenfekvő szövetséges” - mondta Orbán Viktor újságíróknak a visegrádi országok és Egyiptom csúcstalálkozója után Budapesten.

A magyar miniszterelnök szerint Magyarország érzékeli az Ázsia felől a Balkánon keresztül egyre növekvő nyomást a szerb-magyar határon, miközben Afrika felől is óriási nyomás helyeződik Európára.

„Körbe vagyunk kerítve”

- jelentette ki. Orbán azt javasolta az EU-nak, hogy minél hamarabb hívja össze az EU-Egyiptom társulási tanács ülését, továbbá az EU fogadja el Egyiptomot stratégiai partnernek, valamint fogadja el Egyiptomnak a terrorizmus megfékezése érdekében javasolt lépéseit. „Fogadjuk el sajátként” az Egyiptom által terroristának minősített személyek, szervezetek listáját! – mondta. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt