Paplanba csavart csecsemőt találtak egy fonyódi buszmegállóban

vidék
2021 október 12., 17:30
Újonnan beszerzett mentőautók a Markó utcai országos mentőközpont előtt, 2017-ben
photo_camera Újonnan beszerzett mentőautók a Markó utcai országos mentőközpont előtt, 2017-ben Illusztráció: kormany.hu

Fonyódra kérte a mentők gyors segítségét egy pár, mert kutyasétáltatás közben egy paplanba csomagolt csecsemőt találtak az egyik buszmegállóban – írta meg az Országos Mentőszolgálat a Facebookon.

A helyszínre riasztott mentőegység már induláskor bekapcsolta a betegtér fűtését és útközben előkészültek az ellátásra. Perceken belül a helyszínre értek, ahol egy 45-50 centis, egészséges újszülött várta őket a 8 fokos hidegben. A gyerek kb. 30 perce jöhetett a világra.

A kislány mentéséhez hamarosan újabb mentőegység csatlakozott, és végül stabil állapotban vitték kórházba.

Azt írják, a segítségül érkező mentősök mind apukák voltak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.