Koronavírus-számok Magyarországon 6/29/2022
Elhunytak + 21 Σ 46 647
Kórházban + 36 Σ 233
Fertőzöttek + 3 042 Σ 1 928 125
Tesztek 0 Σ 11 394 556
Oltottak + 420 Σ 6 411 804
A legújabb trendek

Zacher visszahozná a nyilvános zárt terekben a kötelező maszkviselést

2021 október 12., kedd 12:44
3

Továbbra is értetlenül állnak az orvosok azelőtt, miért nem ismerhetik meg az új koronavírusos betegek oltási adatait. Így lényegileg sötétben tapogatóznak, mondta Zacher Gábor a Portfoliónak. A Hatvani Kórház sürgősségi osztályán dolgozó orvos szerint

„az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térből 2 perc alatt le lehetne hívni azokat az adatokat, hogy az új betegek közül mennyien oltottak és mennyien nem. A vakcinák hatékonyságáról is lehetne egyfajta képet kapni. Ezzel szerintem nem sértenénk semmilyen személyes adatot.”

Az orvosok egymás közti beszámolóiból az derül ki, hogy az intenzív osztályra kerülő minden ötödik be nem oltott betegre jut egy beoltott páciens. Olyanról nem tud, aki a harmadik oltás felvétele után került volna kórházba.

„A delta variáns reprodukciós rátája már 6-os, egy átlagos vírusé 1-es. A lappangási ideje is nagyon lerövidült a korábbi variánsokhoz képest”

- számolt be Zacher. Tapasztalata szerint a szem- és kötőhártya-gyulladás az egyik legújabb jele annak, ha valaki a koronavírus deltavariánsával fertőződött. Szerinte lassítani kéne a járvány terjedési sebességét,

legalább a tömegközlekedésben, az üzletekben, az irodákban és más nyilvános zárt terekben visszahozná a kötelező maszkviselést.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt