A holland miniszterelnök kijelentette, hogy azonos neműek is ülhetnek a trónon

külföld
2021 október 13., 05:26
comments 12

A holland királyi család tagjai házasodhatnak azonos neműekkel anélkül, hogy azzal elvesztenék a jogukat a trónra, jelentette ki az ország miniszterelnöke, miután elterjedt, hogy ennek pont az ellenkezője van.

A miniszterelnök a parlamentben reagált arra a könyvre, amit Amalia hercegnőről írtak és azt fejtegeti, hogy egy régi és elavult törvény miatt nem ülhetnek azonos neműek a trónon, miközben Hollandiában 2001 óta legális a melegházasság.

photo_camera A holland királyi család. Jobb szélen Amalia hercegnő, a trónörökös. Fotó: REMKO DE WAAL/ANP via AFP

A 17 éves Amalia hercegnő magánéletéről nagyon keveset lehet tudni, de idén kijelentette, hogy nem fogadja el az évi 1,6 millió eurós járadékát, amikor betölti a 18-at, mert az kényelmetlen érzést kelt benne. A könyv semmit nem állít arról, hogy a hercegnő egyébként meleg lenne, csak felveti, hogy mi lenne, ha az lenne. (Guardian, BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt