CÖF-CÖKA: a gyurcsányi terror útvonalán halad a Békemenet

POLITIKA
2021 október 13., 10:09
comments 9

A 2006-os terror útvonalán halad a Civil Összefogás Fórum (CÖF) - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) által szervezett Békemenet október 23-án - közölte a CÖF alapítója, a CÖKA kuratóriumának elnöke szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Csizmadia László elmondta: "nyugodt, békés, csendes összefogással kívánjuk demonstrálni, hogy itt történt a 15 évvel ezelőtti gyurcsányi terror, amely békés emberek ellen lovas attakkal, szemkilövetéssel, csonttörésekkel, vízágyúval és vipera náspángolással fenyítette az embereket. Ismét vér folyt a pesti utcákon. Megtörtént a demokrácia megcsúfolása. A menet előtt kifeszített molinónk jelszava: Soha többé, stop!"

A Békemenettel, amelybe több száz olasz és lengyel civilt is várnak, jelezni szeretnék a "brüsszeli bürokráciának", hogy a nemzetek népei felett nem uralkodni kell, hanem szolgálni őket - fogalmazott Csizmadia László.

Hozzátette: a Békemenet résztvevői így 1956 hősei mellett a 15 évvel ezelőtti, gyurcsányi rendőrterror áldozataira is emlékeznek.A résztvevők 13 órakor gyülekeznek majd az '56-os forradalom bölcsője, a Műegyetem előtt, és 14 órától a Szabadság híd-Vámház körút-Károly körút-Erzsébet tér útvonalon vonulnak a Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út kereszteződéséhez, ahol 15 órától részt vesznek az állami ünnepségen és meghallgatják Orbán Viktor miniszterelnök beszédét. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.