Íjjal ölt és sebesített meg több embert egy merénylő Norvégiában

bűnügy
2021 október 13., 19:36

Íjjal elkövetett támadás történt szerda az Oslótól kb. 80 kilométerre található, dél-norvégiai Kongsbergben. Többen meghaltak és többen megsebesültek, a gyanúsítottat őrizetbe vették - közölte a norvég rendőrség. A helyi média szerint negyed 7 körül több segélyhívás is befutott, hogy egy férfi fegyverrel mászkál a belvárosban.

Norvég rendőrök a támadás helyszínén.
photo_camera Norvég rendőrök a támadás egyik helyszínén. Fotó: HAKON MOSVOLD LARSEN/AFP

„A férfit elfogták, a rendelkezésre álló információink szerint egyedül volt. Többen életüket vesztették, illetve megsebesültek” - mondta Öyvind Aas rendőrfőnök, de nem említette az áldozatok pontos számát.

A rendőrség egyelőre nem közölt semmilyen információt az elkövető személyéről, sem lehetséges indítékáról. Az igazságyügyi és közbiztonsági minisztert, Monica Maelandot azonnal tájékoztatták az ügyről. (Reuters, Mirror, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.