Kétszeres életfogytiglanra ítéltek egy indiai férfit, aki egy kobrával ölette meg a feleségét

külföld
2021 október 13., 11:22

Kétszeres életfogytiglant kapott Szuradzs Kumar indiai férfi, aki kobrát engedett alvó feleségére, a kígyó pedig halálra marta, írta a BBC hírportálja.

A Kerala államban élő Szuradzsot tavaly tartóztatták le, miután felesége, Uthra kígyómarás miatt meghalt. A rendőrség azután indította el a nyomozást, hogy Uthra családja gyilkosságra kezdett gyanakodni, mert a férj a hozomány miatt zaklatta őket.

A 25 éves nőt néhány héttel korábban egy Russel-vipera marta meg, és még abból a viperaharapásból lábadozott, amikor a kobra halálra marta.A rendőrségi nyomozás megállapította, hogy Szuradzs tervelte ki mindkét merényletet. Letartóztatták azt a férfit is, aki segített beszerezni a hüllőket.

A vádirat ezer oldalon keresztül részletezte a nagy gonddal kidolgozott tervet és annak végrehajtását. Az ügyészség úgy vélte, "a ritka esetek legritkábbikával" állnak szemben, és halálbüntetést kért a vádlottra.

A bíró egyetértett, hogy az eset rendkívül ritka, és kétszeres életfogytiglanra, valamint 500 ezer rúpiás bírság (kétmillió forint) megfizetésére ítélte Szuradzsot. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.