Robbanás történt Nyírbátorban egy biogázüzemben, három munkás meghalt

2021 október 13., szerda 15:41

A szon.hu értesülései szerint robbanás történt Nyírbátorban a Bátor Trade Kft. biogázüzemének területén. Egy tartály tetején munkások takarítási-karbantartási munkálatokat végeztek, amikor robbanás történt. Az Országos Mentőszolgálat a lapnak megerősítette, hogy a nyíregyházi mentésirányítás két helikoptert és négy mentőegységet riasztott a nyírbátori helyszínre. A balesethez kiemelt riasztási fokozat mellett hét gépjárművel 25 tűzoltó vonult, az egységek board, mentőkötél és dugólétra segítségével emelték ki az áldozatokat a romok alól - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

Az üzemben a robbanás következtében három férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az életüket már nem lehetett megmenteni.

A Bátor Televízió úgy tudja, hogy a munkások feladata a működésen kívül lévő fermentor takarítása volt. Közben valamilyen szikra keletkezhetett és a helyiségben lévő minimális mennyiségű, de robbanásveszélyes metángáz és oxigén keveréke felrobbant. A hőhatás reakcióba lépett a falra lerakódott kén-dioxiddal, ami nagyon gyorsan fulladásos halált okozhat. A robbanás vizsgálata folyamatban van. A cég vezetői és tulajdonosa részvétüket fejezték ki az áldozatok családtagjainak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt