Ismert volt a rendőrök előtt a norvég városban íjjal gyilkoló merénylő

október 14., csütörtök 10:30
1

A norvég városban öt ember meggyilkolásával megvádolt dán férfi ismert volt a rendőrség előtt, közölték a hatóságok csütörtökön. Szerda este egy 37 éves férfi kezdett el csigás íjjal lőni emberekre Kongsberg városában. Öt embert megölt, két embert pedig megsebesített. A rendőrség letartóztatta, és már szerda éjjel megkezdték a kihallgatását, az első beszámolók szerint együttműködött a hatóságokkal.

Fotó: HAKON MOSVOLD LARSEN/AFP

A rendőrség az első bejelentések után már hat perccel a helyszínre ért, de nem sikerült azonnal hatástalanítaniuk a támadót, aki a rendőrökre is íjjal lőtt, majd menekülni kezdett. A feltételezések szerint mind az öt áldozatát a rendőrökkel való összecsapása után ölte meg.

A regionális rendőrfőnök, Ole Bredrup Saeverud tájékoztatása szerint a hatóságok ismerték a férfit, mivel bűntetett előéletű volt, majd áttért az iszlám vallásra, és félő volt, hogy radikalizálódhat. A férfi apja norvég, míg az anyja dán, és évek óta a városban élt. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt