Józsefvárosban 20 ezer forintot is kaphat az a család, amelyik beoltatja magát

járvány
2021 október 14., 12:33

Ha december 31-ig beoltatja magát az egész család, akkor 20 ezer forintos egyszeri támogatást kaphat, de a józsefvárosi oltottak között 150 ezres jutalmat is kisorsolnak, ha józsefvárosi képviselő testület elfogadja a módosító javaslatokat, olvasható az önkormányzat honlapján.

A kerület korábban is próbálta ösztönözni az oltásra a lakosait: eddig 10 ezer forintot lehetett kapni, ezt emelnék meg most 20 ezerre.

Szintén módosítanák a juttatásra jogosultak körét, most a támogatásban azok részesülhetnének, akiknek a családjában az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelem nem haladja meg a 99.750 Ft-ot (korábban ez a jövedelemhatár 71250 Ft volt). A támogatáshoz a család összes felnőtt korú tagjának igazolnia kell, hogy megkapta a két oltást, és a támogatás iránti kérelmüket január 15-ig benyújtani.

A kérelemben részesülők körében azok között, akik a rendelet hatályba lépését követően (2021. szeptember 10.) vették fel a védettség eléréséhez szükséges oltásokat, összesen 5 fő számára az Önkormányzat bruttó 150.000 forintot sorsol ki 2022 elején.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.