Kétéves kitiltással büntette az MLSZ azokat a magyar szurkolókat, akik balhéztak az angol-magyar meccsen

2021 október 14., csütörtök 13:31
2

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) kétéves eltiltással büntetett néhány olyan szurkolót, akik balhéztak a szeptember 2-i magyar-angol VB selejtező meccsen, tudta meg a Telex.

A világbajnoki selejtezőmeccsen, amit az angolok nyertek, több magyar drukker is rasszista megnyilvánulást tett a Puskás Arénában, ami miatt a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) vizsgálatot indított, majd két zárt kapus mérkőzéssel büntette a magyar válogatottat, az MLSZ-t pedig 200 ezer svájci frank büntetés megfizetésére kötelezte.

A drukkolók rendbontása miatt az MLSZ is vizsgálatot indított: „azokat a rendbontókat, akiket a biztonsági személyzet már a helyszínen azonosított, a sporttörvény rendelkezései alapján két évre kizárták a sportrendezvényekről. Azokban az esetekben pedig, ahol a helyszíni azonosítás nem volt megoldható, feljelentésre és hatósági eljárás lefolytatására volt szükség, a rendőrség folytatja a nyomozást több forrásból beszerzett bizonyítékok alapján.”

A Telex megkérdezte az MLSZ-t, hogy pontosan hány magyar szurkolóról van szó, de az MLSZ nem kívánt erre a kérdésre válaszolni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt