Megölték Agnes Tirop hosszútávfutót, a gyilkossággal a férjét gyanúsítják

bűnügy
2021 október 14., 04:19

Holtan találták kenyai otthonában Agnes Tirop kétszeres világbajnoki bronzérmes, olimpiai negyedik helyezett kenyai hosszútávfutót. A rendőrség Tirop férjét gyanúsítottként kezeli.

photo_camera Agnes Tirop egy 2018-as versenyen Fotó: KARIM JAAFAR/AFP

A 25 éves sportoló halálának körülményeit még vizsgálják, továbbra is nyomozás folyik, de az eddigi információk szerint Tiropot feltehetően a férje késelte halálra.

A kenyai Elgeyo Marakwet megye rendőrfőkapitánya azt mondta, nagy erőkkel keresik Tirop férjét, mivel a sportoló családja szerint a férj sírva hívta fel őket és „Isten bocsánatát kérte egy olyan tettért, amit elkövetett”.

Tirop eltűnését az apja jelentette be, a nő házánál szerdán jártak a hatóságok, akik a házba bejutva Tiropot az ágyon találták, mellette egy vértócsával. Úgy tudni, a nőt nyakon szúrták, a ház előtt parkoló autójának szélvédőjét és ablakait pedig betörték, emiatt azt feltételezik, hogy a gyilkosság előtt Tirop és férje veszekedhettek.

Agnes Tirop a 2017-es és a 2019-es szabadtéri világbajnokságon harmadik lett 10 000 méteren, a tokiói játékokon pedig 5000-en végzett a negyedik helyen. Szeptemberben 30:01 percre javította a 10 kilométer tisztán női mezőnyben elért világcsúcsát. A Kenyai Atlétikai Szövetség közleményében azt írta, „Kenya elveszített egy ékszert”. (BBC/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.