Arra még Orbán Viktortól sem kaptak volna pénzt, hogy koponyákból építsenek egy csonka gúlát

ÁLLAT
2021 október 15., 09:00
comments 12
  • Milyen volt a Vadászati Világkiállítás, volt-e bármi értelme, hogyan teljesítette azt, amit vállalt, és megérte-e egyáltalán összedobnunk rá 17 milliárd forintot?
  • Akkora mérleget vonunk, mint Kovács Zoltán vizslaszámlája.

Abszurd látványosságként értelmezve a Semjén-Kovács duó vadászati világkiállítása jól teljesített. Különösen a preparátorbajnokság legjobb versenyzőit bemutató része. Olyan, a mai magyar mindennapokra is érzékenyen reflektáló műalkotásokat láthattunk itt, mint a Szamurájkarddal jött a beherbálozott Józsi:

vagy a Gyurcsány Ferenc először pitcheli a DK kampánystábjának a “Legyen a Klára az üldözött nő” koncepcióját:

vagy az üdítően politikamentes Az erdő mélyén, unter uns, azért bevallhatjuk, hogy van valami a drogokban.

Illetve ennek tematikus párja, a Lehetsz bármekkora libsi, de ha mindenfélét beszedsz egyszerre, téged is megbüntet a Pokolbéli Nutriacsecsemő:

vagy az Orbán Viktor beszédet mond:

Nem beszélve az óvodásokat az életre tanító, lefejezett nagy marából készült műről, melynek címe Gyerekek, a világ nem csupa Tóth Krisztina-vers!

És akkor még nem is beszéltünk az olyan kincsekről, mint a 2022 utáni Magyarországot látnoki erővel elénk hozó A legfőbb ügyész, a főszámvevő és a Kúria elnöke együtt várják a következő ciklust:

vagy az önostorozó liberális taxidermia csúcsműve, a Hogy az istenbe jutott eszünkbe a Fegyőrrel nekimenni Donáth Anna, Orosz Anna vagy akár Cseh Katka helyett?

vagy az egzisztencialista tömés mesterterméke, a Vidnyánszky Attila az SZFE folyosóján:

De mi volt ennek az egésznek az értelme, ha túllépünk a tömőművészeten?

Arra még Orbán Viktortól sem kaptak volna pénzt, hogy koponyákból építsenek egy Bazilika-méretű csonka gúlát, aztán 20 napig táncoljanak a tetején húszezresekből rakott máglyák fényében, tetőtől talpig olajzöld lódenbe és barna hasítottbőrbe öltözve, ezért Semjén Zsolt és Kovács Zoltán inkább összehozták a Vadászati Világkiállítást.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.